En beroligende smoothie.

Visste du at moreller er blå mat, og fargen blå er beroligende.
Det du spiser daglig, har betydning for helsen din. Så det er jo viktig og ikke minst lurt og velge matvarer som er bra for deg.
Det er viktig å lytte til kroppen din, og lage deg mat som kroppen trenger. Lage deg måltider som inneholder det kroppen din mangler.
Om du er stresset og har en hektisk hverdag så er det som regel vanskelig å spise riktig, og det igjen skapet mye unødvendig uro både i kropp og sjel, søvnløse netter ,angst, hjertebank osv. Alt dette her ender opp med å blir en ond sirkel.
Og det er jo ikke det man vil.

Mat som gjør godt for kroppen, nok søvn og nok aktivitet er viktig for å komme i balanse igjen.
Jeg merker på kroppen min når jeg f.eks har spist mat som ikke er bra for meg, eller ikke har vært i nok aktivitet. Denne balansen er så viktig, når man først er kommet i ubalanse så KAN det ta tid å komme i balanse igjen.
Andre matvarer som inneholder fargen blå er blant annet blåbær (selvfølgelig) , solbær, krekling, bjørnebær, blå druer, svisker, rødkål, rosiner, aubergine og kirsebær/moreller.

Grunnen til at jeg ville skrive litt om blå mat i dag, var fordi at jeg laget meg en smoothie av moreller i dag, og den ble kjempegod.
Moreller og kirsebær ligner veldig på hverandre, men kirsebær er egentlig en betegnelse som omfatter to hovedgrupper: Søtkirsebær, som i Norge blir kalt for moreller, og surkirsebær, som kallers kirsebær.

Moreller er også en fin måte å få i seg kostfiber på, og det er lurt med tanke på fordøyelsen.
Det går an å bruke moreller i salater, til desserter og den kan også serveres til ost. Den kan selvfølgelig også spises som den er siden den har en søt og mild smak

Men i dag laget jeg meg altså smoothie. 😀

– Du trenger moreller (så mange du vil). Bare husk å skyll dem først og ta ut steinen.
– Mandelmelk. Her tar du til du syns du har fått nok.
– Isbiter. (Jeg brukte 4 stk).

Også blander du det sammen i en blender.

Også er det bare å sette seg ned og nyte denne smoothien, og tenke på at du tilfører kroppen masse gode greier som gir kroppen ro og tar vare på kroppen <3

 

0
Share

2 thoughts on “En beroligende smoothie.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *